Programma's

De Kampus biedt een veelzijdig programma. Zo kan de dag bijvoorbeeld starten met een ontbijt op het strand, een inhoudelijke sessie in een sfeervolle locatie of een expeditie met de boswachter van het eiland. Kampus Vlieland denkt mee over wat de beste manier is om het programma te laten slagen.

Enviu

Enviu, de “social entrepeneurship” company uit Rotterdam groeit hard en heeft vestigingen in Rotterdam, India en Kenya. Ze wilden een bijzondere en duurzame bedrijfssessie met een focus op teambuilding.

Expertsessies topsector creatieve industrie

Vormgevers, creatievelingen, ontwerpers, scheppers, festivals, kunstenaars, schrijvers, filmmakers: de creatieve industrie zit er vol mee. Wetenschappers binnen de creatieve industrie kunnen de creatieve professionals echter niet altijd vinden, en vice versa.

Go Fishing

Hoe kan Friesland aantrekkelijk worden voor jong talent met oog voor biobased economy? In opdracht van Omrin, Wetsus, Rijksuniversiteit Groningen, Ecostyle en Paques nodigde Lab Vlieland 30 startups, kunstenaars en studenten uit op Vlieland. Het doel was een nieuwe strategie om jong talent uit de regio warm te maken om bij te dragen aan een circulaire economie.

Raad van Twaalf

In samenwerking met Dopper en Vitens organiseerde Lab Vlieland een tweedaagse werksessie om kraanwater te herwaarderen. De initiatiefnemers waren het eens: kraanwater is goud waard, maar we behandelen het in Nederland als vanzelfsprekend. Kunst en ontwerp kan ingezet worden om Nederland te wijzen op de waarde van kraanwater.

Write Here Write Now

In samenwerking met Human en de opleiding journalistiek van UvA onderzochten jonge journalisten projecten op het gebied van duurzaamheid grondig. De onderzoekers/journalisten vormden teams met animators, filmmakers en andere creatieven.